Vi besøgte for nyligt én af vores gode kunder gennem flere år, Arne Mortensen.

Arne og hans kone kommer oprindeligt nord for Skive men er nu bosat på fyn på en mindre landejendom med masser af historie. Til gården hører 2 HA land, en lang markvej og flere naturlige skel. Områder han alle vedligeholder med maskiner købt hos DK-Tec

Arne købte for nogle år siden den sidste Foton traktor vi havde på lager og til den har han sideløbende udvidet maskinparken.
Vi spurgte ham om vi måtte komme på besøg og få en snak med ham om hans maskiner og deres landejendom.

Arne Indvilligede i at lave nogle små film hvor han viser et udvalg af de produkter han har købt hos i brug.
Derved fik vi lavet en ny film med vores svingbare slagleklipper AGL125 som han benytter til at holde sit levende hegn og rabatten på markvejen stangen med.
Han var selv utrolig imponeret over den lille maskine, som når den er spændt rigtig for nærmest kan løftes op i hele førerhusets højde så han nemt kan holde hegnet ved lige. Da han desuden har nogle store stubbe fra gamle kastanjetræer langs markvejen er det super praktisk for ham at han kan skyde maskinen frem og tilbage under kørslen. Dette har gjort arbejdet meget lettere for ham. – og som han siger, han slipper for udgiften med at få fræset de store stubbe væk.

Ud over slagleklipperen kørte han en tur rundt på et jordstykke med græsharven, han viste hvordan han havde benyttet den til at plane arealet så han kunne gøre det klar til græs. Derudover har han også en gårdspladsrive, men efter han købte græsharven, ville han faktisk hellere bruge den i perlestenene da den efterlader et pænere resultat og stresser ukrudtet meget mere.

Til sidst fremviste han rotorklipperen på 180 cm. En maskine han købte til deres store græsområder hvor det ikke skulle fremstå lige så flot skåret som i den pæne have. Til den have har en god Stiga maskine der klarer de elegante jobs.
Rotorklipperen sat på den lille Foton og så derudaf. Han har regnet ud at han bruger 2 liter Diesel på traktoren i timen når han kører og slår de store arealer. Et resultat han er yderst tilfreds med. Derudover skærer den græsset så flot at det er lige før man skulle tro det var en traditionel græsslåmaskine der har klaret området.
Han værdsætter desuden at hjulene nemt kan stille op og ned i højden når han slår den ene side af markvejen hvor der er god plads til at traktoren kan køre med maskinen spændt direkte bag sig.

Alle Arnes maskiner stod som nærmest nye da han går utrolig meget op i vedligeholdelsen af dem. Som han sagde – hvad der smør godt, kør godt!