Find den græsklipper der passer til dit behov

Her kan du læse om de 4 typer græsklippere vi har i vores sortiment, hvad klipperne egner sig bedst til samt klippernes forskelle. Du kan til enhver tid klikke på oversktiften og se alle vores modeller i den givne kategori. 

Ved du allerede hvilken græsklipper du leder efter, kan du klikke på genvejen her:
Slagleklippere, Rotorklippere, Brakpudsere, Skivehøstere

Slagleklippere
Slagleklipper

Denne type græsklipper har under skjoldet en vandret rotor med et antal støbte hammer slagler. Slagleklipperen er velegnet til at klippe højt græs, hvor den slår materialet, herunder også brændenælder, tidsler mm. godt i stykker.
Højdejustering sker ved, at den bagvedliggende rulle, justeres til ønsket højde, og resten af justeringen sker ved traktorens liftarme. 

Se slagleklipperne her

Rotorklippere

RotorklipperMaskinen med  3 stk. knive som klipper græsset, og højdejusteringen sker via hvert af de 4 hjul i maskinens hjørner.
Denne klippertype er velegnet til græs der klippes jævnligt, og hvor terrænet er jævnt, helst uden genstande som sten, træstykker mv. Den minder om plæneklipperen der bruges i haven, men bare beregnet til traktorkraft og større arealer.

Se rotorklipperne her

Brakpudsere

Brakpudser

Maskinen klipper med 2 kraftige knive der sidder løst på en tallerken. Højdejusteringen sker ved justering af hjulet bag maskinen, og ved højde af traktorens liftarme.
Den er velegnet til at afpudse f.eks hestefolde, brakarealer og tilsvarende arealer med relativt højt græs, tidsler brændenælder mm. Denne maskine slår ikke så præcist som rotorklipperen gør, men er bedre til højt græs og mindre følsom for f.eks. grenstykker.
Brakpudseren er også en helt enkel maskine at servicere, da der ikke er remme eller andre bevægelige dele, ud over pto akslen, der skal serviceres.

Se brakpudserne her

Skivehøstere

Skivehøster

Maskinen består af et antal tallerkner med hver 2 knive, og anvendes ofte når græsset skal klippes til hø. Skivehøsteren kan også anvendes til afpudsning af marker, men er følsom overfor sten og grene, da klippehøjden udgøres af knivbjælken og er derfor lav. 

Se skivehøsterne her