Slagleklipper

Slagleklipper til traktor. Hvad er en slagklipper?

En slagleklipper er perfekt til at klippe højt græs og krat, hvor en almindelig rotorklipper må give op, f.eks. det oplagte valg i rabatter og andre steder, hvor der er risiko for at finde unaturlige og måske faste genstande i græsset (flasker, dåser og lignende).

Grunden til at en slagleklipper er rigtig god til disse typer af opgaver, er dens enkle opbygning. En slagleklipper får sit navn af ”slaglerne”, som er monteret på en vandret aksel. Slaglerne er monteret på rækker og forskudt, for at levere en komplet klipning. Slaglerne er fastgjort til tromlen ved hjælp af beslag. Den roterende aksel er vinkelret på aksen af traktoren, og PTO drivakslsen langs traktorens akse kører over i en gearkasse, som overfører kraften til slagleklipperens aksel. Når akslen roterer, skubber centrifugalkraften slaglerne udad. Skulle det ske, at din slagleklipper rammer en uheldig genstand, sker der sjældent andet end at en slagle falder af. Der kan efterfølgende monteres en ny slagle.

Nogle mindre slagleklippere er selvkørende, mens en typisk slagleklipper monteres på traktorens trepunktsophæng og drives af kraftudtaget. Visse af vores modeller kan dog også frontmonteres på traktoren. DK-TECs sortiment spænder fra 105 cm og op til 200 cm.             

Der findes mange forskellige slagleklippere på markedet. De kendte varemærker er i rigtig god kvalitet, men prisen er også derefter. DK-TEC har specialiseret sig i at forhandle slagleklippere, som kvalitetsmæssigt er næsten lige så gode som de store mærker, men til en pris, hvor de fleste kan være med. Alle vores maskiner produceres på fabrikker, som leverer i en kvalitet vi kan stå inde for.

Foruden den almindelige slagleklipper, som monteres direkte efter traktoren, har DK-TEC følgende maskiner på lager:

En slagleklipper med sving (også kaldet armklipper) er meget velegnet til klipning af hække, skråninger, grøftekanter og lign, da selve maskinen kan hæves til 90 grader lodret. En slagleklipper med sving kan benyttes på selv meget små traktorer, da effektkravet ligger på ca. 40 hk. Et alternativ til slagleklippere med sving er rabatklippere, som har en arm, der styres af særskilt hydraulik.

Slagleklipper med sideforskydning.
Klipper man ofte rabatter, er det optimalt med en slagleklipper, der er hydraulisk sideforskydning. Sideforskydningen gør det let at komme helt ind til kanten og under træer og buske.